Haber

DGS sonuçlarını nerede görebilirim? 2023 DGS sonuçları hangi sitede yayınlanıyor?

DGS sonuçlarını nerede görebilirim? Sorusu başta DGS sınavına giren adaylar olmak üzere birçok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 2023 DGS sonuçları hangi sitede yayınlanıyor? Yayınlandığı sınavın katılımcıları tarafından anında sorgulanır. 2 yıllık lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak için düzenlenen DGS sınav sonuçları 11 Ağustos’ta açıklanacak. Peki, DGS sonuçları nereden görülecek? 2023 DGS sonuçları hangi sitede yayınlanıyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2023 DGS sınav takviminin ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. 2023 DGS sonuçları 11 Ağustos’ta açıklanacak. Sınav sonuçları adayların kullanımına açıldıktan sonra adaylar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr ​​adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonuçlarına ulaşabileceklerdir. Buna göre DGS sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr ​​adresinden görüntülenmektedir.

DGS’DE BARAJ VAR MI?

Dikey Geçiş Sınavında (DGS) baraj yoktur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4’e yatay geçiş yaparak iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimine devam etmek isteyenler için düzenlenen Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunları için Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yıllık lisans programları, 464 bin 281 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

DGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2023

Adaylar DGS sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 günü saat 10:00’da ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr ​​adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabileceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu