Yaşam

GSM Operatörleri ve BTK Hakkında Suç Duyurusu

6 Şubat’ta Türkiye’nin en az 10 ilinde önemli yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar, yankılar devam ediyor . Bazıları sadece enkaz altındaki hayatlara odaklanırken, bazıları da bu depremden sorumlu gördükleri kurumlardır. hesap vermeye çalışmak.

GSM operatörlerinin deprem sonrası hizmet kesintisine ilişkin bilgi alma hakkı, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği(MLSA), taşınabilir operatörler ve Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK) hakkında bir suç duyurusunda kurmak. Peki dernek BTK’yı ve taşınabilir operatörleri neyle suçluyor?

Görevi kötüye kullanma, iletişimin engellenmesi ve kasti ihmal…

Medya ve Hukuk Araştırmaları Derneği, taşınabilir operatörler” iletişimin engellenmesi (TCK 124. madde)”, “ kasti ihmal (TCK m.85/2)” Ve ” taksirle yaralama (TCK 86. madde) tarafından suçluyor. BTK’ya yapılan suç duyurusunda, mobil operatörlerdeki gerekçelere ek olarak, ” görevi kötüye kullanma (TCK md. 257)“Kendi yönünden de yanlış görüyor.” İnsanların sosyal medya mesajlarıyla hayata tutunmaya çalıştığı bir dönemde bu ihmal, bu sorumsuzluk kabul edilemez.” diyerek Medya ve Hukuk Araştırmaları Derneği Eş Başkanı Avukat Veysel Oktarafından yapılan açıklama:

“GSM operatörleri hesap vermekten kaçınıyor”

Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar depremzedeler için seferber olurken, dünyanın en değerli iletişim ve internet hizmetlerini sunan GSM operatörleri hala afet bölgesinde. hizmetlerini geliştirmedi . Gazeteciler işini yapamıyor, daha da kötüsü arama kurtarma çalışmaları sekteye uğruyor.

GSM operatörleri hala vatandaşlara çözüm olarak sunuyor. Telefonlarınızı daha az kullanın ‘ diyor. Aynı şekilde operatörler de son dönemde reklamı yapılan ‘drone baz istasyonları’ sayfalarını birer birer internet sitelerinden kaldırdı. Kendilerine ulaşmaya çalıştığımızda ‘Yetkililer kriz toplantısında’ diyorlar. Belli ki nedense GSM operatörleri vatandaşların iletişimini kolaylaştırmaya çalışmak yerine hesap vermekten kaçınırlar . Her şeyden önce yaşam hakkına saygılı isimli yetkililerin GSM operatörlerine sorumluluklarını hatırlatmalarını temenni ediyoruz.”

Operatörlerin deprem açıklamalarına ulaşmak isterseniz:

“BTK bant daraltma uygulamasıyla insanların canına kıydı”

Veysel Ok’a göre BTK, deprem günü bant genişliğini daralttı ve özellikle Twitter ve TikTok’a erişimi kısıtladı, insanların canını almak başka bir şey değildi. Veysel Ok, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bir devletin vatandaşlarını korumak gibi bir görevi vardır. Bu kapsamda her kamu kurumunun kendine göre sorumlulukları bulunmaktadır. BTK yetkilileri, insanların hayata tutunmasını sağlayan sosyal medyaya erişimi kesti. güçlerini kötüye kullandı . Bu, dünyanın her yerinde bir hatadır.”

BTK’nın TikTok ve Twitter’a yönelik engelleme saldırısı hakkında detaylı bilgi için:

karatay-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu